امروزه فعالترین و اثرگذارترین جریانات فرهنگی در جهان را مجموعههایی ایجاد میکنند که موفق به گردهم آوردن و ایجاد همافزایی فکری و اجرایی بین نخبگان و فعالین برجسته حوزههای خاصی میشوند. در شکل منفی آن و به عنوان نمونههایی برجسته میتوان از جریانهای فراماسونری و صهیونیسم نام برد که از طریق ایجاد شبکههایی کیفی و کارآمد توانستهاند شریانهای حیاتی فکری جامعه جهانی (به ویژه در زمینه صنایع فرهنگی) را در اختیار بگیرند. در جهان اسلام نیز وجود چنین شبکههایی همواره منشأ تغییرات فرهنگی عظیم بوده است. برای نمونه میتوان به جمعیت اخوان المسلمین و شبکه فتح الله گولن اشاره نمود که هر کدام در جوامع خود و بر اساس مبانی فکری خاص بنیانگذارانشان منشأ آثار فرهنگی (اعم از مثبت و منفی) بزرگی بودهاند. انقلاب اسلامی را نیز میتوان حاصل فعالیت بلند مدت شبکهای از شاگردان حضرت امام خمینی دانست که با ایجاد هستههای انقلابی در اقصی نقاط کشور توانستند اقدام به ایجاد جریان انقلاب اسلامیکنند و جاری شدن این جریان در روح و فکر عامه مردم بود که طومار حکومت شاهنشاهی را در هم پیچید.
در سالهای اخیر اگر چه ادبیات شبکهای در حال تبدیل به ادبیات غالب در فعالیتهای فرهنگی کشور است و تلاشهای زیادی نیز جهت شبکهسازی فعالین و تشکلهای برخی از حوزههای فرهنگی صورت گرفته است، اما اغلب این فعالیتها به شدت ناپایدار بوده و نتوانسته موجب ایجاد همافزایی پایدار بین فعالین جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گردد. بسیاری از فعالین و تشکلهای فرهنگی تجربههای متعددی برای شکلدهی به جمعها و شبکهها و نشستهای هفتگی و ماهانه و… را داشتهاند که قریب به اتفاق آنها با شکست مواجه شده است و در برخی موارد نه تنها موجب ایجاد همافزایی و پویایی نشده است که ایستایی و کدورت بین آنها را به دنبال داشته است. به همین دلیل نیز اثرات سوء همان سوابق شکست خورده قبلی بر ذهن این افراد نشان دهنده لزوم دقت بیشتر در ایجاد و توسعه شبکههای فرهنگی است. به نظر میرسد مهمترین دلیل ناپایدار بودن این فعالیتها فقدان یک روش و چارچوب نظری منسجم است.
بر این اساس این کتاب در پی آن است که با استفاده از تجربیات و پژوهشهای انجام شده در این حوزه در کشور و دنیا بتواند چارچوبی جهت ایجاد شبکههایی پایدار در حوزه فرهنگ ارائه کند.
کتاب شبکهسازی، مبانی، کاربردها و چگونگی به همت خانه سازماندهی و شبکهسازی کوثر تدوین گردیده و به زودی منتشر و دراختیار عموم علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
شما میتوانید با دانلود فایل زیر، با ساختار محتوا و مقدمه کتاب آشنا شوید.